Back to All Events

Revolver, Oslo

  • Revolver 32 Møllergata Oslo, Oslo, 0179 Norway (map)

Det ganske så legendariske indie orkesteret Sister Sonny fra Bergen/ Kolbotn gjør et aldri så lite comeback for å feire at Apollon Records etter nesten 20 år gjenutgir deres smått ikoniske album "Lovesongs" fra 1999 og "While Others Dance " fra år 2000, og denne gangen for alle første gang på LP via Apollon Records!

Lovesongs (1999) //While Others Dance, (2000)

Sister Sonny ble dannet i Bergen i 1994, platedebuterte med Ep én Holly Golightly i 1995 og slapp sin første langspiller Why I feel She´s Not To Be Trusted i 1997.
Apollon Records er stolte over å gi ut noen av bandets viktigeste plater denne våren, for første gang på vinyl!

Andrealbumet, Lovesongs (1999) ble spilt inn og mixet i løpet av én natt i Duper Studio sammen med produsent Jørge Træen; et improvisatorisk, sjøsjukt verk som
solgte rundt 6000 eksemplarer i USA, og gikk inn på top10 på amerikanske collegeradioers topp 500, der artister som David Bowie og Radiohead befant seg.

Oppmerksomheten om Lovesongs førte til en intens periode. På tredjeplaten While Others Dance, Sister Sonny (2000) begynte bandet å leke seg med studioet som instrument; sanger som Lady Patrick, Lars Miles og Orange vitner om et band som sonisk søkte nye metoder og måter å komponere popmusikk på. Interessen for studioarbeid økte, men Sister Sonny var også kjent for å være fabelaktige på scenen, og ble kåret til Årets live-band av den legendariske Osloklubben So What. Året etter oppfant de sitt eget fantasiband og ga ut ep`en Sister Sonny Proudly Presents The Hot Butter Band EP (2001), der de hevdet å covre et glemt, nokså cheesy 70-tallsband.

Disse utgivelsene viser hvor lekne og egenrådige Sister Sonny var; i det ene øyeblikket kan de låte seigt, monotont og alvorlig, før de i neste åpenbarer seg som tullete, eksperimentelle eller grandiose.

Alle utgivelsene er produsert av Jørgen Træen og Sister Sonny, og kommer i nymastrede utgaver.

Sister Sonny spiller også to eksklusive konserter i april – én i Bergen (6/4) og denne i Oslo – for å markere og feire re-utgivelsene.

Med seg som oppvarmere for de Mandals store sønner i The Violent Years som er albumaktuelle med sitt 3 album " Via Antarctica" på Apollon Records.

Bandet består av:

Kenneth Bringsdal - Vox, guitar
Kjetil Sjølingstad - Piano
Jack van der Hagen - bass/Double bass
Eivind Thorsvik - Drums

FACEBOOK EVENT

Later Event: May 4
Lyngdal Kulturhus, Lyngdal

Back to Top ↑